tirsdag 20. mai 2008

Kva me kunne gjort anleis og korleis metodar me brukte.

Intervjuet med lensmann Thue kunne me ha tatt i studio. Det som kunne hendt var at det kunne skjedd noko medan den tiden fra intervjuet til sendinga. Om foreksempel det hadde blitt slåsskamp den natta måtte me ha intervjua på nytt. Altså "nytt framfor gammalt"

Og ved å få Thue i studio kunne me skapt ein konflikt! Der me hadde sett Guro Loftesnes opp mot Thue og stille dei kritiske spørsmål. Under intervjua stilte me dei kritiske spørsmål, der foreksempel me hinta til Thue at dei kanskje må skjerpe på "vakthaldet" natt til 16.

Kjeldevalget me gjorde var avgjerande. Valget av lensmann Thue, ekspert Allan Sande og russepresident Guro gjorde at saka blei interessant for folk i alle aldrar! Målgruppa var 18-30 år der me sette inn musikk for å få fleire lyttarar. Ikkje berre listepop men litt meir "klassisk rock".

Vinkling og "medievridning"
me prøvde å vinkle litt på at det ikkje hadde vert noko særleg til bråk med russen i år, men at hendinga med Gjest Baardsen kan ha vert russerelatert. Derfor stilte me Thue kritiske spørsmål, til både russen og politiet.
Me drog og inn at kanskje russen brukar for mykje peng! på VG nett var det ei sak om russ og pengebruken deirar der me stilte kritiske spørsmål om russen til ekspert Allan Sande! "Brukar russen for mykje peng? Er dei blitt for bortskjemte?"
Men ein må vere kritisk til nyheiter på nett! Dei kan ikje vere heilt nøyaktige, og derfor stille kritisk til all informasjon på nett.

Det at me stressa veldig på slutten grunna problemer med Maycom opptak gjorde at det kunne blitt meir presisert. Deadlinen vår var til fredag kl 12 og den nådde med knapt mellomrom. Hadde me ikkje fått tekniske problem og problem med eit intervjuobjekt kunne me ha tatt det litt meir med ro.

Strukturen på radiosendinga vår var bra oppbygd der me planta og hausta, innannonnserte sangar og veksling mellom stemmebruk der me gjorde sendinga meir interessant med oppbygging av opptak, intervju i studio og musikken relaterte veldig bra til manuset og oppsettet vårt.

Iallefall! ver kritisk til alle nyheiter, dobbeltsjekk om intervjuobjektet er klart og gå gjennom manuset setning for setning.

Ingen kommentarer: